FAQ

Wij geven antwoord op je vragen

Via onderstaande vragen en antwoorden informeren wij je zo volledig mogelijk.
Heb je alle vragen doorgelezen en geen antwoord gevonden? Maak dan een account aan en stel je vragen in ‘Mijn Chat”.

Inschrijven

De inschrijving is gestart! Op de pagina Woningtype kom je meer te weten over de appartementen binnen Nieuw Hoboken. Op deze pagina vind je verschillende buttons “Ga naar de woningzoeker” die je naar de woningzoeker-pagina brengen.
In de woningzoeker (link maken naar woningzoeker) vind je alle informatie per appartement. Selecteer je favoriete appartementen door te klikken op ‘interesse’.
Volg de stappen op je scherm. Je ontvangt een e-mail met verdere instructies.

Je hoeft geen inschrijfkosten te betalen en er zijn geen bemiddelingskosten.

Ja er zijn servicekosten. Hierbij kun je denken aan de kosten voor het onderhoud en gebruik van de gezamenlijke voorzieningen. De hoogte van de servicekosten zijn € 25,- per appartement en voor de appartementen 9.01-9.02-9.03-9.04-9.05 is dat € 55,- per appartement.

Je auto of je motor parkeer je veilig en droog in de inpandige parkeerplaats. Er zijn 30 parkeerplaatsen en 5 plekken voor motoren parkeerplaatsen beschikbaar. Een huurovereenkomst voor een parkeerplaats sluit je apart af. Een parkeerplaats huur je voor € 150,- per maand.

De verwachting is dat de appartementen in het derde kwartaal van 2021 worden opgeleverd.

Je bent vast erg nieuwsgierig hoe de appartementen in Nieuw Hoboken er uit komen te zien! Wegens veiligheidsrichtlijnen op de bouw is het niet mogelijk om de appartementen te bezichtigen.

Voor de appartementen van Nieuw Hoboken kom je niet in aanmerking voor huurtoeslag.

Huren & voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor een woning is het van belang dat je kunt voldoen aan de inkomensrichtlijnen. De richtlijnen zijn hieronder verder uitgewerkt. Je dient als huurder persoonlijk aan deze richtlijnen te voldoen, garantstelling door derden is niet mogelijk. Daarnaast is het belangrijk dat je geen negatieve BKR registratie hebt.

Om een woning te huren dien je aan de volgen inkomenseisen te voldoen:

  • Minimaal bruto maandinkomen van 3,5 x de kale huurprijs per maand
  • Bij twee inkomens telt het tweede inkomen voor 1/3e mee

Ja hoor! Als ondernemer kan je een woning huren als je ook voldoet aan de inkomensrichtlijnen. Daarnaast ben je een borg verschuldigd van 3 maanden huur.

Je kan alleen een appartement in Nieuw Hoboken huren als je er zelf gaat wonen én je inschrijft op het gehuurde adres in de Gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens (GBA) van de gemeente Rotterdam.

Uiteraard mogen naast de huurders die op de huurovereenkomst worden genoemd, ook hun gezinsleden zoals eventueel inwonende kinderen of levenspartners in het appartement wonen. Het is uitdrukkelijk niet toegestaan om een appartement (onder) te verhuren voor korte of langere periode (short stay, Airbnb e.d.).

Je huurt voor minimaal 1 jaar. Daarna is de huurovereenkomst te beëindigen per de eerste van de volgende maand opzegbaar.

De waarborgsom is gelijk aan 1 maand kale huurprijs. Indien je een tijdelijke arbeidsovereenkomst hebt geldt er waarborgsom van 3 maanden. De waarborgsom van 3 maanden geldt ook als je een huisdier bezit. Voor zelfstandig ondernemers geldt er ook een waarborgsom van 3 maanden.

Huisdieren zijn alleen toegestaan na goedkeuring van de verhuurder.

Nee dit is niet toegestaan. De wanden worden afgewerkt waardoor je direct het appartement kan betreden

Huren is zorgeloos, makkelijk en overzichtelijk. Je weet namelijk waar je financieel aan toe bent. Je hebt vaste maandlasten en geen uitgaven voor groot onderhoud. Je huurt een appartement voor minimaal 1 jaar, waarna de overeenkomst opzegbaar is per eerste van de volgende maand, met 1 maand opzegtermijn.

In Nieuw Hoboken geniet je van een moderne duurzaam appartement, een luxe badkamer en complete keuken voorzien van kwalitatieve apparatuur. Door hoogwaardige, duurzame en energiezuinige bouw bespaar je op energiekosten zonder hiervoor investeringen te doen.

Kwaliteit & voorzieningen

De plafonds en wanden worden afgewerkt in wit spackspuitwerk.

De precieze opstelling en afmetingen van de keuken verschillen per woningtype. De appartementen zijn ingericht met een complete en moderne keuken in de kleur truffel en met donker aanrechtblad. De keuken is voorzien van hoogwaardige inbouwapparatuur waaronder een inductie kookplaat, een afzuigkap, een vaatwasser, combi-oven en koel-/vriescombinatie.

Alle badkamers zijn luxe ingericht met hedendaagse moderne voorzieningen zoals een comfortabele inloopdouche en wastafel. De vloeren zijn afgewerkt met grote betonlook tegels (60x60) en de wanden zijn voorzien van fraaie witte tegels (30x60).

De woningen zijn aangesloten op de stadsverwarming en worden via vloerverwarming verwarmd.

Er is een inpandige fietsenstalling in de kelder voor ca. 300 fietsen met oplaadpunten voor elektrische fietsen. Er is een fietslift bij de ingang voor de fietsenberging aan de Rochussenstraat.

Je auto parkeer je veilig en droog in de inpandige parkeerplaats. Er zijn 29 parkeerplaatsen beschikbaar. Een huur voor een parkeerplaats sluit je apart af. Een parkeerplaats huur je voor € 150,- per maand.

Elektrische laadpalen voor elektrische auto’s zijn mogelijk. Informeer bij de makelaar voor meer meer informatie.